POSTA REDACTIEI



 
 
 
 
 

                                                                                                                                  George BÃDÃRÃU



 
 

Rugãm cititorii revistei “Poezia” sã nu mai trimitã bani pe adresa redactiei. Vã puteti abona la oficiul postal din localitatea dumneavoastrã, simplificînd o serie de formalitãti. Vã multumim anticipat pentru întelegere si sperãm într-o colaborare cît mai bunã.

Radu Tudor CIORNEU, SUA. Am retinut cã sînteti iesean, studiati pentru un doctorat în strãinãtate si scrieti poezie: “Pentru mine poezia a rãmas o iubire constantã si asa va rãmîne totdeauna, chiar dacã, uneori, mã regalez doar cu creatiile altora, fãrã a mai pune Pegassul la muncã. Mi-ar face mare plãcere sã nu pierd legãtura cu poezia, chiar asa în diasporã fiind”.
Reproducem, din grupajul expediat, un poem:

NEROZII COTIDIENE

Beau sînge cald din scrumiere
si-mi sting tigara-n vene vii
Într-un picior mai nasc vreo douã ere
Si fac uitate casele pustii
C-un presedinte vidanjez latrine
Vomit noroiul cald ca un vulcan
Mã las la 6 dimineata regulat pe vine
Si scriu scrisori erotice unui decan
Voi salutati doar ce-i valoare de decor
Ca un ziar ce scrie despre crime
la sobolani fugind orchestra de onor
Si hoarde de poeti cu arghebuza
Împuscã turmele de rime.

Cecilia Gabriela FEIER, Petrosani. Am predat cronicarului literar al revistei noastre volumul “Stantele eului” în vederea recenzãrii. Ne bucurãm cã în lumea minerilor sînt si fiinte sensibile care scriu poezii si se întîlnesc la cenacluri literare. Sã fie, oare, un reflex al mentorului din Vale, Miron Cosma? Deocamdatã ne multumim sã reproducem, din volumul recent apãrut, un poem:

UN ALBASTRU INFINIT

în oglinda mea
se aratã
o lebãdã albã
mã cheamã
sã fiu lîngã ea

nici una nici douã
iatã-mã cã înot
alãturi de ea
si privesc
cum se vede
viata din
altã lume.

Emanuela STREANGA, Iasi. Probabil sînteti foarte tînãrã, atasatã de revista noastrã, dornicã de colaborare. Am retinut un fragment din discursul dumneavoastrã, oarecum ciudat: “Nu am fost niciodatã prea curajoasã, dar, iatã, cã mi-am luat inima în dinti si v-am scris cîteva versuri. Si as dori sã-mi comunicati dacã versurile mele au fost sau nu publicate”. Fãrã comentarii.
Radu Patrichi, Constanta. Întelegem cã sînteti exilat, ca altãdatã Ovidiu, pe tãrmul Pontului Euxin. Vã piblicãm cîteva haiku-uri din microantologia “Toamna în Iasi”, expresive si profunde:

Lîngã pãdure
îsi leapãdã frunzele
bãtrînul stejar
* * *
Spre Cetãtuia -
si-anuntã prezenta-n nuc
o veveritã
* * *
Toamna tîrzie -
frunze-ngãlbenite
si în vitrine
* * *
Stejar bãtrîn -
frunza cãzînd
si-a întîlnit umbra
* * *
Amurg la Iasi -
si dintr-o datã
cerul plin de dangãte.

Margareta PASTERNAK, Petrosani. “Vã citesc cu plãcere revista si, pentru cã vreau sã fiu consecventã în lectura ei, aproape de pulsul culturii, vã rog sã-mi acceptati un abonament”. Doamnã profesoarã, vã sugerãm sã vã abonati la posta din Petrosani, pentru a nu complica lucrurile si asa complicate. Sper sã mã întelegeti, mai ales cã si eu fac parte din breasla dumneavoastrã.
Am selectat unul dintre poemele expediate:

BOACÃNÃ

Pe una din coardele inimii
Rãu mã dor
Pasii unui arlechin
Cu o prãjinã de echilibru
Cãruia-i arde
De-o frivolã plimbare
(Confundîndu-mi bolta sufletului
Cu circul de pe bulevardul lui
Nea Miticã).
În fine... ce gresalã
Sã nu-ti pui ivãr
sau o amãrîtã iolã
fie si pe nisã
pe care... cînd si cînd
Te mai strecori pe-afarã.

Delia MIHAI, Vaslui, Ion PAZNICU, Cernavodã. Ne-ati trimis prea putine texte pentru a ne face o impresie. Asteptãm grupaje consistente din toate punctele de vedere si informatii privind viata si activitatea dumneavoastrã literarã. Insipratie.
Amelia CRETU, Iasi. Vã recomandãm cît mai multe lecturi din poezia românã si strãinã, dialoguri cu profesorii dumneavoastrã si cu prietenii înzestrati cu sensibilitate si talent literar. Încercati sã scuturati compozitiile poematice, în speranta cã veti afla, în mormanul de nisip, cîteva firisoare de aur.


Home